Aktuella aktiviteter
FRO tgfövn
mån 5 Nov @ 09:00
FRO certkurs
ons 7 Nov @ 18:30
SK3BG filmtajm!
tis 20 Nov @ 19:00
SK0QO föredragskväll
ons 21 Nov @ 19:00
SK5AA kurs 24-25/11
lör 24 Nov
SK0QO CQWW
lör 24 Nov
SK5AA kurshelg 5
lör 24 Nov
SK3BG CW-decoder
tis 27 Nov @ 19:00
SK0QO kvällsträff
ons 28 Nov @ 19:00
SK3BG i all hemlighet
tis 4 Dec @ 19:00
SK0QO julfest?
ons 5 Dec @ 19:00
SK3BG God Jul
tis 11 Dec @ 19:00
SK0QO kvällsträff
ons 12 Dec @ 19:00
SK3BG Gott Nytt År
8 Jan, 2019 @ 19:00

Nyheter

Ett välmatat magasin

Publicerat 31 augusti, 2018


Nya QTC för september 2018 har börjat dunsa ner i brevlådorna.
Här kan du läsa Tilmans granskningar av SDRplay RSPduo och en antennkopplare. Om krafttag inför hösten och om Östtyskland i etern igen samt ett mysterium i Peru. Ta del av antenntips, reportage från DX-match och Ham Radio mässan. Läs om regnscatter, mikrorekord, ett kåseri om “riktig Amatörradio” och Gunnels sändarerfarenheter med mera.

Bring delar ut de flesta tidningarna före denna helg och PostNord bör göra sitt nu på måndag.

Från och med första vardagen i månaden kan vi medlemmar ladda ned QTC som PDF. Nu kan du hämta septembernumret här.

SM6ZEM Hans-Christian
Print Friendly, PDF & Email
Share

Läs mer
Av: Hans-ChristianBULLETINEN I KRIS

Publicerat 28 augusti, 2018

Som tidigare meddelats fick jag en total blackout i datorn, på grund av ett virus som slog ut vartenda dokument m.m. Efter virusstädning visade det sig att ”den nya datorn” var helt tom. Jaha, uttrycket ”gör om, gör rätt” har fått en smärtsam innebörd för Bulletinredaktör´n!

Eftersom jag definitivt inte är en datanörd så kommer detta jobb att ta tid. Kanske kan jag bli klar den här veckan men det är inte säkert. Jag har fått igång e-posten men alla inkomna notiser som låg klara för publicering fram till nyåret är borta, bland dem de från SK3BG och SK3GK. Hela e-postkatalogen är borta, varför bulletinen t. v. bara kommer att nås via hemsidan. Kolla hemsidan regelbundet, jag lägger ut ”senaste nytt” där.

73 de Christer SM1WXC

SM6ZEM Hans-Christian
Print Friendly, PDF & Email
Share

Läs mer
Av: Hans-ChristianSSA:s valberedning informerar

Publicerat 23 augusti, 2018

Vid SSA:s årsmöte i Eskilstuna 2018 valdes följande personer till valberedning. SM3PXO Petter, SM5OCK Håkan, SM0DZB Tore (sammankallande) och SM7NTJ Lorentz.

Valberedningen ska med bred förankring söka kandidater till förtroendeposter både inom och utom kretsen av förtroendevalda. Vi ska senast 15 november publicera förslag på nomineringar till förtroendeposter inom SSA och i vårt aktiva sökande efter kandidater ska vi eftersträva en bred geografisk representation. Valberedningen vill att ni redan nu inkommer med förslag på kandidater. Vi nås enklast via e-post valberedningen@ssa.se

Valberedningen kommer att informera medlemmarna om sitt arbete, i tidningen QTC, på SSA-webbplats samt genom SSA-bulletinen.

SM0DZB Tore sammankallande

SM6ZEM Hans-Christian
Print Friendly, PDF & Email
Share

Läs mer
Av: Hans-ChristianIngen bulletin idag

Publicerat 22 augusti, 2018

Smitta bland bullarna. På grund av virusintrång i redaktionens dator i går kväll blev den låst och helt obrukbar. – Min datorläkare jobbar nu för fullt med att ta livet av viruset samt lägga in ett nytt skydd. Utgivning och arbete med aktuell bulletin påverkas naturligtvis. Oklart när jag får tillbaka datorn men hoppas att det blir senast på fredag 24/8. Intrånget är polisanmält, vad verkan det hava kan, meddelar SM1WXC Bulletinredaktör´n

SM6ZEM Hans-Christian
Print Friendly, PDF & Email
Share

Läs mer
Av: Hans-ChristianSveriges deltagare på väg till ungdomslägret i Sydafrika

Publicerat 7 augusti, 2018

Teamledaren Oliver SA5ODJ omgiven av Wilhem SA6BET till vänster och Joakim SA0BSJ till höger.

Årets internationella ungdomsläger för IARU Region 1 – Youngsters On The Air, YOTA – äger rum i Sydafrika. Mellan den 8 och 15 augusti samlas uppåt 70 ungdomar från mer än 30 länder i Johannesburg för att dela erfarenheter och för att köra radio. SSA skickar tre deltagare, Joakim SA0BSJ, Wilhelm SA6BET och Oliver SA5ODJ.

Årets tema för YOTA är “train the trainer” och syftar till att ungdomsledare i de deltagande länderna ska få med sig erfarenhet för att kunna ordna aktiviteter i sina egna hemländer. IARU riktar om sitt fokus till att även stödja subregionala aktiviteter, som gör det möjligt att nå flera ungdomar i regionen. Det första subregionala lägret – Nordics On The Air, NOTA – hölls i Sverige i mars i år och det andra hölls i Italien bara några månader senare.

Tre snabba frågor till deltagarna:

SM5PHU Jonas
Print Friendly, PDF & Email
Share

Läs mer
Av: SM5PHULänkade kortnyheter

Publicerat 2 augusti, 2018

QTC 7/8 på väg ut och finns nu även att ladda ner för våra medlemmar

Kommunikationerna utslagna under storbranden

Kör AM testen nu på lördag!

SM6ZEM Hans-Christian
Print Friendly, PDF & Email
Share

Läs mer
Av: Hans-Christian